Wat is Botox

Wat is botox eigenlijk? En doet een botox behandeling pijn? Jullie hebben zonder twijfel nog een hele hoop andere vragen. Hieronder proberen we al heel wat van die vragen te beantwoorden.

Toch nog niet het antwoord gevonden dat je zocht? Via onderstaande knop kan je vrijblijvend een afspraak inplannen. Zo kan ik al je vragen rechtstreeks beantwoorden. Snel antwoorden nodig? Ik ben ook telefonisch bereikbaar via 0495 54 60 33.
Botox is een natuurlijk eiwit dat de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Dit eiwit wordt naast de cosmetische toepassingen al meer dan 40 jaar gebruikt bij het behandelen van aandoeningen met verhoogde spierspanning. 

Botox wordt via injecties toegepast en blokkeert het signaal tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Rimpels bijvoorbeeld, ontstaan door het veelvuldig aanspannen van de gezichtsspieren. Door het injecteren van Botox worden de spieren tijdelijk ontspannen en worden de rimpels minder diep of verdwijnen zelf volledig. 

Botox wordt hoofdzakelijk gebruikt voor rimpels in het voorhoofd en rond de ogen zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes

Botox is dus met andere woorden een spierverzwakker en zorgt dus niet voor volume. Het effect van Botox en hoelang het resultaat zichtbaar blijft, is afhankelijk van de hoeveelheid botox die je laat injecteren. Het effect van botox blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden aanhouden.
We gaan jullie geruststellen. Een botox behandeling doet geen pijn. Er moet natuurlijk wel een naald aan te pas komen, daar kunnen we niet onderuit. Voor de injectie van botox wordt er gebruik gemaakt van flinterdunne naalden. Naast een miniem prikje ga je dus geen pijn ervaren. 

Ook in de dagen na de behandeling ga je geen pijn voelen. In het algemeen komt een botox injectie met geen bijwerkingen. Je huid zal hoogstens even vreemd aanvoelen.

De prijs van botox behandelingen variëren natuurlijk van persoon tot persoon en de hoeveelheid van de dosis die nodig is. 

We geven je hier alvast een eerste indicatie. 

Voor een botox behandeling in het voorhoofd (fronsrimpel) ligt de prijs gemiddeld tussen de €180 en de €220. Om aanvullend ook de kraaienpootjes te behandelen reken je best nog eens €60. 

Voor een behandeling met fillers ligt de prijs gemiddeld tussen de €250 en de €300. 

Bij Radiesse (collageen stimulatie), zit je voor een enkele dosis met een prijskaartje van €500 en een dubbele dosis met een prijskaartje van €800. 

Ook hier is de dosis afhankelijk van persoon tot persoon. 

Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren en langs komen in onze praktijk, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. 

Een behandeling met Fillers of Radiesse (collageen stimulatie), is het resultaat meteen zichtbaar. What you see is what you get. 

Bij een behandeling met botox heeft het product een aantal dagen nodig om helemaal in te werken. Na een maximum van 6 dagen zie je het optimale resultaat.

Dat is een vraag die heel moeilijk te beantwoorden valt. Dit is echt afhankelijk van persoon tot persoon. 

Een behandeling met Radiesse (collageenstimulatie) is meteen zichtbaar, maar verbetert nog in een periode van 6 maanden. De termijn om te herhalen valt gemiddeld tussen de 12 en de 16 maanden na de eerste behandeling. 

Meer informatie nodig over één van onze behandelingen?